A helyi termelőket bemutató sorozatunk újabb epizódjában ezúttal egy nagyon kedves Heves megyei partnerünket és különleges elkészítésű, íz- és formavilágú tésztáit mutatjuk be, melyet a maguk által termesztett növényekből gyártanak és melyet mi magunk is nagyon szívesen fogyasztunk, mert annyira jó!
Az alábbiakban az időközben többszörösen díjnyertes alakor-projekt kifundálója és életre hívója, Balázs Nóra vezérigazgató asszony mesél a tésztákról, aki – büszkén mondhatjuk, hogy – nem pusztán ügyfelünk évek óta, de a barátunk is!
„A Pély-Tiszatáj Zrt. Heves megye déli részén Hevestől 10 km-re helyezkedik el. Fő tevékenységi köre szarvasmarhatenyésztés. A konvencionális növénytermesztés mellett évek óta foglalkozunk bio növénytermesztéssel /bio tönköly, bio napraforgó, bio alakor/. Az alakor ősbúza jó éllettani tulajdonságait megismerve úgy döntöttünk, hogy a megtermelt gabonából végterméket készítünk. A különleges ízvilágú tésztáink fürj tojásos, teljeskiőrlésű, tojásnélküli változatban kaphatóak.
- 2019 szeptemberében az OMÉK-on a teljes vertikumra kiterjedő innovációs tevékenységért kapott elismerést a 21 fürjtojásos lebbencs tésztánk.
- 2019 novemberében mind a 17 féle tésztánk megkapta a Bükki Nemzeti Park védjegyét, ami garancia a fogyasztó számára!
Tésztáink
- GMO mentesek,
- hagyományos technológia felhasználásával készülnek,
- hormonmentesek,
- mesterséges adalékanyag-mentesek,
- mesterséges ízfokozó-mentesek,
- műtárgyázás nélkül termelt növényekből készültek,
- csomagolása nem szennyezi a környezetet,
- és 100%-ban természetesek!”
A fentiekről többet tudhattok meg a www.alakorteszta.hu oldalon!