Egészségbiztosítás

Egészségbiztosítás

Az egészségbiztosítások rendszerének létjogosultságát az adja, hogy segítségükkel az azt igénybe vevőknek módjuk nyílik elkerülni a „hagyományos” egészségügyi ellátásban helyenként tapasztalható anomáliákat, úgy, mint a hosszú várólisták, vagy az ellátási környezet kapcsán tapasztalható kellemetlenségek. Ezek nemcsak a komfortérzetét javíthatják az embernek, de a gyorsabb diagnosztikai lehetőség okán, valamint a folyamatos ellenőrzési lehetőségek miatt a betegségek már korai stádiumban felismerhetők, így azok kezelése, gyógyítása lényegesen hatékonyabb, eredményesebb lehet.

Az ajánlatot adó biztosítótársaságok és szolgáltatási partnereik által kínált lehetőségek összevetése igen összetett feladat, azok tartalmát tekintve akár jelentős eltérések is lehetnek, mégis fontos lehet néhány olyan fókuszpont meghatározása, melyek segítségével könnyebbé válik az eligazodás.

Egyfelől érdemes megvizsgálni azt, hogy az adott ajánlat mögött milyen szolgáltatási pontok, szolgáltatási helyszínek húzódnak meg (praktikusan, hogy lakó- vagy munkakörnyezetünkben található-e a felsorolásokban szereplő intézmény vagy sem). E tekintetben is jelentős lehet az eltérés lehetőségenként, van olyan, aki saját intézményben (maga által épített kórházban) fejti ki szolgáltatását, többen állami intézményekben bérelnek komplett szinteket, melyeknek kialakítása és felszerelése is szigetszerűen működik, természetesen izoláltan az épület tulajdonosának részlegeitől. Ezen felül érdemes tudnunk, hogy van olyan egészségbiztosító is, amely nemcsak Magyarországon, de Európa vagy akár egész világ területi hatállyal kínálja ellátását, így sok betegség esetében az orvosválasztás nem pusztán hazánkban, hanem akár kontinentálisan is értelmezhető.

Az egészségbiztosítások öt legjelentősebb szolgáltatási területe (melyek közül bizony megkötésekkel szabadon választhat a Biztosított)

  • a preventív szűrővizsgálatok;
  • a diagnosztika;
  • a járóbeteg-ellátás;
  • az egynapos sebészet;
  • valamint a fekvőbeteg-ellátás.

Amennyiben az egészségbiztosítást cégvezetőként, munkatársaira szeretné kiterjeszteni, érdemes számot vetni azzal, hogy megfigyelések szerint az egyre fokozódó munkaerőpiaci versenyben az egyik legjelentősebb megtartóerő lehet a béren kívüli juttatások e válfaja (elsősorban a kvalifikált munkaerő körében). Ez esetben lényeges tudnivaló, hogy a szervezeti hierarchia szintjei szerint arra is lehetőség nyílik, hogy több szolgáltatási szintet határozzanak meg az egyes kollégák számára, illetve, hogy a cég által biztosított kereteken a munkavállalók saját döntésük szerint szélesítsenek. Emellett fontos tudnivaló, hogy a biztosításhoz csatlakozhatnak a munkavállalók közvetlen családtagjai is.

Kérje INGYENES ajánlatunkat!
Adja meg elérhetőséget és felvesszük Önnel a kapcsolatot, hogy a részletesen is tájékoztassuk a lehetőségeiről, és a támogatás igénylésének módjáról.
Kérem az ingyenes ajánlatot
Ne hagyja ki ezt a lehetőséget, már csak május végéig köthet növénybiztosítást!
close-link