Felelősségi kérdések biztosíthatósága

Felelősségi kérdések biztosíthatósága

Partnereink tevékenysége nagyon színes spektrumon határozható meg, minden egyes tevékenység eltérő működési folyamatokkal és felelősségi kockázatokkal jár, így a társaságonként megfelelő módozatok meghatározása igen nagy figyelmet igénylő munka.  Az alábbiakban a főbb felelősségbiztosítási válfajokat írjuk le nagyon röviden, azokról pontos információkkal elemző anyagainkban szolgálunk.

  • Általános felelősségbiztosítás: a Szerződő biztosított tevékenysége végzése során olyan személyi sérüléses vagy dologi kárt okoz harmadik félnek (azaz nem szerződéses partnernek, vagy szerződéses partnernek nem a szerződött tevékenység végzésével kapcsolatban), melyért a hatályos jogszabályok szerint felelősséggel tarozik.
  • Munkáltatói felelősségbiztosítás: a Biztosító mentesíti a Szerződőt a vele munkaviszonyban álló személyek munkabalesete miatt és címén támasztott kártérítési kötelezettség és sérelmi díj megtérítése alól, melyek megfizetéséért a hatályos magyar jog szerint helyt állni köteles.
  • Szolgáltatói felelősségbiztosítás: a Szerződő/Biztosított biztosított tevékenysége végzése során, azzal összefüggésben okozott károk fedezetét adja. Sok biztosító társaságnál szükséges indokolt esetben a szolgáltatás tárgyában okozott károkra is kiterjeszteni a biztosítást, ha az alaphelyzetben nem része a fedezetnek, de a tevékenység jellege megköveteli. Kevés kivételtől eltekintve ehhez hasonlóan külön kell kezelni többek közt a fel- és lerakodás során okozott károkat is.
  • Termékfelelősség-biztosítás: a Biztosítottak által gyártott termékek által okozott személyi sérüléses vagy dologi károk térítése érdekében köthető (a termékfelelősség vonatkozhat a forgalmazott termékekre is, de ez kevéssé jellemző). Amennyiben a gyártott termék beépítésre kerül egy további termékbe, (néhány biztosító kivételével) szükséges annak jelzése és a kibővített termékfelelősség alkalmazása.
  • Bérlői felelősségbiztosítás: a bérlői minőségben okozott felelősségi károk térítését teszi lehetővé
  • Bérbeadói felelősségbiztosítás: a bérbeadói minőségben okozott felelősségi károk térítését teszi lehetővé
  • Környezetszennyezői felelősségbiztosítás: a környezetszennyezéssel, környezetkárosítással összefüggő káresetekre vonatkozik, az egyes biztosítók feltételei azonban jelentős eltérést mutatnak, így az általuk nyújtott biztosítás terjedelme is nagyban különbözik!

 

A fenti felsorolás elemein túl természetesen számtalan, jellemzően speciális kockázatokat kezelő felelősségbiztosítási módozat létezik még, ám megítélésünk szerint egy ehhez hasonló általános leírás kereteit ezek ismertetése már szétfeszítené. Mindez azonban természetesen nem jelenti azt, hogy ezen módozatokkal nem állunk ügyfeleink rendelkezésére (hiszen ezek egy részét ágazatfüggetlen megoldásaink között részletesen ismertetjük)!

Kérje INGYENES ajánlatunkat!
Adja meg elérhetőséget és felvesszük Önnel a kapcsolatot, hogy a részletesen is tájékoztassuk a lehetőségeiről, és a támogatás igénylésének módjáról.
Kérem az ingyenes ajánlatot
Ne hagyja ki ezt a lehetőséget, már csak május végéig köthet növénybiztosítást!
close-link