Csoportos balesetbiztosítás

Csoportos balesetbiztosítás

A munkavállalók védelme – különösen munkabaleseteknek kitett munkakörök esetén – minden szervezet számára elsődleges kérdés. Ebben hathatós segítséget jelent a csoportos balesetbiztosítás, mely a munkáltatói felelősségbiztosítással szemben nem követeli meg, hogy egy munkabalesetet követően „peresedjen” az ügy, a kár biztosítási rendezéséhez pusztán az orvosi dokumentációra van szükség.

Ez a kockázatkezelési megoldás szabadon választható, szerkeszthető tartalommal köthető balesetek és betegségek bekövetkeztére is, előre meghatározott, a szerződésen szereplő térítési összegekkel, de kiegészíthető életbiztosítási elemmel is.

A területi hatály tekintetében választható munkahelyi-úti fedezet, azaz a biztosító térítési kötelezettsége akkor áll be, ha a baleset a munkahelyen, munkavégzés közben, vagy a munkába vezető úton, illetve hazafelé történt. Ezzel szemben jelentős kiterjesztést jelent a másik eset, az egész világra vonatkozó 24 órás fedezet, mely bárhol és bármikor (bármivel összefüggésben) történő kár esetén szolgáltatást biztosít (így akár egy otthoni baleset kapcsán is).

Természetesen mód van arra, hogy a szervezet tagjainak munkakörüknek megfelelő csoportokat kialakítva cizellált megoldásokat dolgozzunk ki, azaz más tartalommal vonatkozzon a biztosítás az egész nap úton lévő üzletkötőkre, területi képviselőkre és mással az irodai munkatársainkra.

Lényeges figyelembe venni a térítési összegek megállapítása kapcsán azt is, hogy a biztosított munkavállaló mekkora jövedelemmel rendelkezik egyfelől, hogy a biztosítási összeg megfizetését követően tényleges, érezhető segítséghez jusson, másfelől, hogy a biztosításban szereplő összeg ne sarkallja a munkából való távolmaradásra (például ha szerződésünknek része a kórházi napi térítés, akkor az egy napra meghatározott összeg ne legyen magasabb, mint a munkavállaló napi bére, hiszen ez esetben – nem felróható módon – felmerülhet, hogy nem siet a gyógyulás útjára lépni).

E módozat – az egészségbiztosításhoz hasonlóan – alkalmas a dolgozókról való gondoskodásra, hiszen balesetük esetén ezen keresztül képes a cégvezetés anyagilag támogatni a felépülésüket. Tapasztalataink szerint a fluktuáció csökkentésében, a munkaerő megtartásában jelentős hatótényező egy, a vállalatnál meglévő csoportos balesetbiztosítási szerződés, különösen úgy, ha valamely alkalmazott már részesült az általa jelentett támogatásból.

Kérje INGYENES ajánlatunkat!
Adja meg elérhetőséget és felvesszük Önnel a kapcsolatot, hogy a részletesen is tájékoztassuk a lehetőségeiről, és a támogatás igénylésének módjáról.
Kérem az ingyenes ajánlatot
Ne hagyja ki ezt a lehetőséget, már csak május végéig köthet növénybiztosítást!
close-link