Telephely biztosítása

Telephely biztosítása

Tapasztalataink szerint a biztosító társaságok többsége mostohagyerekként kezeli a mezőgazdasági ügyfeleit, a számukra kidolgozott vagyon-jellegű biztosítások nem korszerűek és a releváns kockázatok jelentős részét kizárják fedezetükből – tulajdonképpen mintha lebutított ipari vagyonbiztosítási megoldásokat próbálnának ráhúzni az agrár szektor résztvevőire. Megítélésünk szerint ez olyan hiányosságokhoz vezet, melyek sok esetben ellehetetlenítik a tényleges veszélyek szerződéses kezelését, sokszor mégis jelentős díjtöbblettel járnak.

Ennek felismerését követően célunk olyan kockázatkezelési rendszerek kidolgozása és működtetése volt, mely valódi megoldást nyújt az ágazatban tevékenykedők számára.

Biztosítási partnereink a széles körben alkalmazott nevesített kockázatokra vonatkozó vagyonbiztosítási szerződésekkel szemben (melyek kizárólag azokat az eseteket térítik, melyek nevesítve vannak a kötvényen, illetve az ajánlaton – általában a tűz és az elemi károk) összkockázatú ajánlatokat dolgoznak ki ügyfeleinknek, melyek logikája éppen ellenkezője a fent leírtnak, vagyis a nevesített kizárásokon kívül minden esetben térít – azaz az általuk garantált védelem lényegesen megnyugtatóbb.

Fontosnak tartjuk, hogy a biztosítási szerződéseink figyelembe vegyék a tevékenység jellegéből és éves ciklikusságából fakadó készletingadozást, azaz ügyfeleink ne egész évben fizessenek biztosítási díjat olyan készletérték után, mely az évnek pusztán törtrészében van valóban a magtárakban, de azt is, hogy a betárolt termények széles körben élvezzenek biztosítási védelmet (kitérve többek közt az esetleges felázásból fakadó károkra is). Ki kell térni a szabadban tárolt készletek (jellemzően széna és szalma) védelmére, figyelembe véve azok elhelyezkedését a telephelyen belül vagy kívül, illetve a telephelyen belül található épületektől meglévő távolságát is.

Lényeges körülmény, hogy a mezőgazdasági telephelyeken fellelhető egyik legjelentősebb értékkel bíró szárítóberendezések működtetése során fellépő veszélyeket ismerjük és biztosítsuk is. Számtalan ügyfelünk fordult hozzánk biztosítási szerződéseinek áttekintését kérve és jelentős hányaduk rendelkezett olyan megállapodással, melyben a biztosító nevesítette a szárítóberendezést, sőt díjat is kért annak biztosítására (természetesen a nagy értékből fakadóan nem is keveset), a legnagyobb kockázatot jelentő tűzkárok azonban a biztosítási feltételek egy paragrafusában kizárásra kerültek. Erre – miután figyelmüket felhívtuk rá – ügyfeleink csak munkánk elvégzését követően ébredtek rá, és nagy megnyugvással konstatálták, hogy az általunk javasolt szerződésnek természetesen e kockázat is kezelve van.

Sok helyütt találkozunk saját üzemanyagkúttal, de gyakran – bár tapasztalataink szerint inkább a korosodó berendezések esetén – a gépek javítását is maguk végzik a társaságok, így mindkettő figyelembevételével születnek megállapodásaink.

Szomorú tapasztalat, hogy a munkabalesetek tekintetében az egyik legveszélyeztetettebb gazdasági ág a mezőgazdaság, így fontos, hogy a szerződéseknek ne pusztán része legyen a munkáltatói felelősségbiztosítás, de körültekintően meghatározott kártérítési limitek útján tényleges biztonságot legyen képes adni.

Sok ügyfelünk foglalkozik bértárolással, bérszárítással, így az e tevékenységek során leselkedő veszélyeket is szükséges kezelnünk csakúgy, mint a vegyszerfelhasználás közben a szomszédos táblákban okozott esetleges károkat.

Kérje INGYENES ajánlatunkat!
Adja meg elérhetőséget és felvesszük Önnel a kapcsolatot, hogy a részletesen is tájékoztassuk a lehetőségeiről, és a támogatás igénylésének módjáról.
Kérem az ingyenes ajánlatot
Ne hagyja ki ezt a lehetőséget, már csak május végéig köthet növénybiztosítást!
close-link