(kép forrása: https://www.portfolio.hu/uzlet/20201201/olasz-melo-felelossegre-vonna-korabbi-vezetoit-a-cig-pannonia-459754)

Napjainkban a korábbiaknál lényegesen nagyobb teher nehezedik a cégvezetőkre részint a jogszabályi környezet összetettsége, részint a felgyorsuló gazdasági folyamatok okán, melyek nap nap után állítják őket egyre összetettebb, komplexebb döntések meghozatala elé. Ebben a helyzetben szinte kódolva van a hibás elhatározások, választások lehetősége, melyekért természetesen a jóhiszeműség esetén is felelősséggel tartozik a vezető. A károkozásra ilyen helyzetben nemcsak külső partnerek, de a tulajdonosok felé is van lehetőség, vagyis mindkét kör élhet jogi eszközökkel, hogy elszenvedett kárait, esetleges veszteségét a vezetőre hárítsa.

Épp a napokban járta be a gazdasági sajtót a hír, hogy az egyik hazai biztosítótársaság korábbi vezetőségével szemben kezdeményezett kártérítési felelősségre vonást egy közelmúltban történt kétes, de sok veszteséget okozó ügylet kapcsán.

A tudósításoknak az is része volt, hogy a biztosító rendelkezik egy – a hírek szerint magas kártérítési limitű – felelősségbiztosítással vezető tisztségviselőire, így a perbe fogott vezetők helyett helyt tud állni a szerződést jegyző biztosítótársaság.

A fenti példa is rávilágít arra, hogy mennyire lényeges az, hogy egy társaság körültekintően biztosítsa vezetőit, hiszen akár a cég tulajdonosai, akár valamely külső fél számára, de mindenképpen adott annak lehetősége, hogy egy esetleges hibás döntés következményeként ne csak a céget, de személyesen a cégvezetőt/cégvezetőket is perbe fogja akár azok magánvagyonának rovására is.

A hazai biztosítási piacon e helyzet kezelésére széles fedezeti tartalommal állnak rendelkezésre felelősségbiztosítási módozatok, melyek a szándékos károkozás eseteinek kivételével csak akkor nem nyújtanak térítést, ha a szerződés megkötése előtt már bizonyíthatóan tudott a szerződő fél egy esetleges károkozás lehetőségéről (mindez természetesen azt jelenti, hogy a vezető tisztségviselők felelősségbiztosítása esetén az adott biztosító társaság előfedezetet is garantál, hiszen abban az esetben, ha egy károkozás a szerződés megkötését megelőzően történt, de az csak a szerződéses időszakban derül ki, a biztosító az esetre biztosítási eseményként tekint!).

Társaságunk minden partnere számára javasolja a kockázatainak ilyetén csökkentését, amennyiben pedig olvasóinknak merülne fel kérdése mindennek kapcsán, kérjük, hogy forduljanak hozzánk bizalommal, illetve látogassanak el honlapunkra (https://sssmart.hu/szolgaltatas/vezeto-tisztsegviselok-felelossegbiztositasa/)!

Kérje INGYENES ajánlatunkat!
Adja meg elérhetőséget és felvesszük Önnel a kapcsolatot, hogy a részletesen is tájékoztassuk a lehetőségeiről, és a támogatás igénylésének módjáról.
Kérem az ingyenes ajánlatot
Ne hagyja ki ezt a lehetőséget, már csak május végéig köthet növénybiztosítást!
close-link