Partnereink közül többen is számottevő mennyiségű élő állattal rendelkeznek, így számunkra is elengedhetetlen a tartási körülmények megismerése, a technológia és a folyamatok feltérképezése, a berendezések működésének vizsgálata, hogy első kézből szerezzünk benyomásokat azon veszélyekről, melyek biztosítással történő kezelése társaságunk feladata.

Tapasztalataink igen kedvezőek, ügyfeleink körében nagyarányú fejlesztések mennek végbe, állattartó telepeik évről évre korszerűbb képet mutatnak – köszönhetően beruházásaiknak.

A minap egy kelet-magyarországi – és meglehetősen régóta velünk dolgozó – ügyfelünk tehenészetének vendégeiként szembesülhettünk azzal, hogy milyen hatékonyságnövekedés érhető el frissen épült, korszerű fejőházuk üzembe helyezésével, takarmánykeverő üzemük előnyeiről nem is beszélve. Természetesen mindezek a fejlesztések a biztosítási szerződések fedezeti tartalmának pontosítását is megkövetelik, szükségessé válik a precíziós gazdálkodás eszközeinek precíz kockázatfelmérése és kockázatkezelése is.

Hangsúlyosabbá válik a villámcsapás másodlagos hatásaként érkező túlfeszültség kezelése, hiszen a korszerű technológia farvizén nő az elektronikus berendezések aránya – így az ennek való kitettség is.

Lényeges a hűtött áru biztosítási védelme, de a túlbiztosítottság elkerülése érdekében minden esetben pontosan meghatározva, hogy a termelési folyamat eredményeként mekkora mennyiséget, illetve értéket fenyeget egyszerre egy nem várt meghibásodás.

A széna és szalma tárolásának körülményeinek is különös figyelmet kell szentelni, hiszen ehelyütt nemcsak ezen tételek nevesítése és a telephelyen belüli elhelyezkedésük pontos meghatározása a fontos, de a biztosítók (legalábbis azok, melyek elvállalják a szabadban lévő készletek fedezetbe vonását) általában legalább 40 méternyi távolságot írnak elő a kazlak és az épületek között. Ennek nem teljesülése esetén a tovaterjedő tűz okozta károsodás könnyedén maradhat rendezetlenül, így az előírások ismertetése elengedhetetlen.

A fenti három – kiragadottnak is joggal nevezhető – példa pusztán csak illusztrálni kívánja, miért fontos az, hogy a biztosítási szerződésekben ne pusztán számok jól strukturált halmazát lássuk, hanem aprólékosan ismerjük azt a telephelyet, melynek kockázatainak kezelését feladatunknak tartjuk. E feladat minél jobb ellátásához kell, hogy gyakorlati ismeretekkel vérteződjünk fel és ezek felhasználásával, valamint folyamatos konzultáció mellett dolgozzunk ki olyan okos megoldásokat, melyek később már könnyűvé teszik kárrendező kollégáink munkáját.

Kérje INGYENES ajánlatunkat!
Adja meg elérhetőséget és felvesszük Önnel a kapcsolatot, hogy a részletesen is tájékoztassuk a lehetőségeiről, és a támogatás igénylésének módjáról.
Kérem az ingyenes ajánlatot
Ne hagyja ki ezt a lehetőséget, már csak május végéig köthet növénybiztosítást!
close-link