Lenkey Pincészet

Az elmúlt héten indított sorozatunkban, melyben helyi vállalkozásokat, termelőket mutatunk be, ezúttal ismét egy nagyon kedves kispesti barátunk munkáját szeretnénk minden kedves olvasónk figyelmébe ajánlani. Géza családi örökségként nemcsak a szőlőt, de ahogy egy ízben említette nekünk, a munkához való hozzáállását is kapta. Az alázat és a szenvedély, amellyel borait készíti a helyi adottságok mellett fő komponensei lehetnek sikerének. Rövid bevezetőnket követően pedig helyettünk szóljon inkább ő maga, később pedig beszéljenek helyette fejedelmi borai!

„Pincészetünket Édesapánk alapította 1999-ben. Napjainkban 8 dűlő, 15 parcelláján műveljük szőlőinket Mádon és Bodrogkeresztúron, összesen 10 hektáron. Szőlőinkben 2005 óta nem használunk gyomirtó és rovarirtószereket, 2015-ben teljes szőlőterületünkön áttértünk a biológiai növényvédelemre. Pincénkben, a borkészítés során nem használunk fajélesztőket az erjesztéshez, nem édesítünk, nem tompítunk és nem pótolunk savat, mesterségesen nem bontunk almasavat. Szeretjük a kísérletezést, merünk extrém hosszan érlelni hordóban, palackban, törekszünk rá, hogy legyen saját borstílusunk, Tokaj-Hegyalját a világ egyik legfantasztikusabb adottságú borvidékének tartjuk!”

Facebook 

Weboldalunk

Lenkey Géza

Mád, 2020. április 19.

Kérje INGYENES ajánlatunkat!
Adja meg elérhetőséget és felvesszük Önnel a kapcsolatot, hogy a részletesen is tájékoztassuk a lehetőségeiről, és a támogatás igénylésének módjáról.
Kérem az ingyenes ajánlatot
Ne hagyja ki ezt a lehetőséget, már csak május végéig köthet növénybiztosítást!
close-link