Növénybiztosítás

Finiséhez közeledik az idei növénybiztosítási kampányunk, így zárásképpen – és egyfajta összegzésként – papírra vetjük az idei év vázlatos tapasztalatait, partnereink visszajelzései, konzultációink alapján.

Ha a külső adottságoktól, időjárási hatásoktól indulunk, azzal kezdhetnénk, hogy a 2019-es év május eleji beszélgetéseink során a termelők szinte kivétel nélkül mondták, hogy azt a csapadékhiányt, melyet akkor kellett elszenvednie a földeknek rémálmaikban sem kívánják vissza és nehéz is lenne megismételni, nemhogy felülmúlni…Nos, az élet felülírta tavalyi véleményüket, hiszen akkor a május végén és júniusban érkező nagy mennyiségű eső még éppen időben érkezett, megmentve a gazdák nagy részének termésátlagait, azonban az idei csapadékmérések mást mutatnak: volt olyan partnerünk, aki arról számolt be, hogy csaknem két hónapja nem esett náluk, így többek közt az év elején elvárásként megfogalmazott búzahozamaik igen nagy veszélybe kerültek. Ettől némileg eltért az ország keleti része, ahol ügyfeleink – igaz, jelentős erőfeszítésekkel, de – megközelítőleg tartani tudják majd elképzeléseiket, bár kiemelkedő hozamokra ők sem számíthatnak.

Hogy saját területünkhöz közelítsünk, biztosítás oldalról is tanulságos volt az elmúlt időszak! Meglévő – és hál’Istennek folyamatosan gyarapodó – ügyfélkörünkben már rutinszerű eljárásról, kialakult gyakorlatokról beszélhetünk, ami a mi részünkről a biztosítási piac újdonságainak és saját tapasztalatainknak becsatornázását jelenti meglévő szerződéseinkbe, partnereink oldaláról pedig újabb, aktuális benyomásaik, észleléseik valamint a növények fejlődésével, a terméssel kapcsolatos érzéseik megosztását velünk, amit minden esetben a kártapasztalatokkal együtt figyelembe veszünk a szerződések kialakításakor.

Új termelői kapcsolataink esetében érdekes, hogy a növénybiztosítási területen rengeteg dezinformációval, hiedelemmel torzított a képük, és számolatlanul találkoztunk olyan korábbi kontraktussal, melyek kidolgozottsága sem a termelői kártapasztalatok, sem a költségek szempontjából nem volt kellően személyre szabott. Végső soron az ilyen hanyag, elnagyolt szerződések segítik a munkánkat, hiszen megoldásaink eredményeinek bemutatása lényegesen látványosabb ilyen esetekben, mégis elgondolkodtató, hogy e megállapodások akár éveken át jelentős összegeket vettek el immáron partnereinkké vált gazdálkodóktól vagy ki nem fizetett károk, vagy túlárazott biztosítások formájában.

Kérjük mindezek mentén minden kedves olvasónkat, hogy amennyiben az eddig beérkező megkeresések, kérdéseken túl továbbiak merülnek fel, forduljanak hozzánk bizalommal, sokszor egy apróságnak tűnő faktoron múlhat az eredményesség!

Kérje INGYENES ajánlatunkat!
Adja meg elérhetőséget és felvesszük Önnel a kapcsolatot, hogy a részletesen is tájékoztassuk a lehetőségeiről, és a támogatás igénylésének módjáról.
Kérem az ingyenes ajánlatot
Ne hagyja ki ezt a lehetőséget, már csak május végéig köthet növénybiztosítást!
close-link