Megnyíltak a pályázati források

A Koronavírus gazdasági hatásainak mérséklése céljából új pályázati kiírások születtek, melyek forrásai már elérhetők, pályázhatók. Az ország nagy részére a GINOP 1.2.8-20 kódszámú, míg a Közép-magyarországi régió tekintetében ennek tükörpályázata a VEKOP – 1.2.6-20 kódszámú pályázat került kiírásra.

A felhívásokra azok jelentkezhetnek, akik gyártással, termeléssel foglalkoznak, akiknek árbevételének legalább 50%-a nem mezőgazdasági tevékenységből származik, de a bányászattal kapcsolatos tevékenység, a vas, acél és vasötvözet alapanyaggyártás és a vegyianyag, termék gyártása is kizárásra került. De nem pályázhat az a vállalkozás sem, mely a GINOP-1.1.8.19, GINOP-1.2.7-19, GINOP-1.2.7-20 vagy GINOP-1.2.11-20 felhívások keretében támogatási kérelmet nyújtott be.

Az igényelt támogatás maximális összegét a támogatást igénylő vállalkozás 2020. április havi átlagos statisztikai állományi létszáma határozza meg, az alábbiak szerint:

  • 5-9 fő esetén 1,5 millió Ft/alkalmazott;
  • 10-49 fő közötti vállalkozás esetén 1,5 millió Ft/alkalmazott az első 9 főre, majd 1 millió Ft/alkalmazott a 10. főtől;
  • 50-249 fő közötti vállalkozás esetén 1,5 millió Ft/alkalmazott az első 9 főre, majd 1 millió Ft/alkalmazott a 10. főtől a 49. főig, és 500 ezer Ft/alkalmazott az 50. főtől.

A támogatás összege 5 millió Ft és 153,5 millió forint közötti visszatérítendő támogatás, mely a pályázatban szereplő feltételek teljesülése esetén átalakulhat vissza nem térítendő támogatássá! Az összesen rendelkezésre álló keretösszeg 33,3 milliárd forint, a támogatott támogatási kérelmek várható darabszáma 1300 és 1600 között van.

A támogatás maximális mértéke az összes elszámolható költség 70%-a.

Jelen felhívásra támogatási kérelmet nyújthatnak be mikro-, kis- és középvállalkozások

  • amelyek rendelkeznek legalább egy lezárt (beszámoló), teljes (365 napot jelentő) üzleti évvel (az előtársaságként való működés időszaka ebbe nem számít bele);
  • amelyek átlagos statisztikai állományi létszáma 2020. április hónapra vonatkozóan minimum 5 fő volt;
  • amelyek Magyarországon székhellyel rendelkező egyszeres könyvvitelt vezető gazdálkodók vagy kettős könyvvitelt vezető vállalkozások, szövetkezetek, egyéni cégek vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkező szövetkezetek vagy kettős könyvvitelt vezető vállalkozások fióktelepei.

Minden további információval kapcsolatban kérjük forduljanak hozzánk bizalommal!

Kérje INGYENES ajánlatunkat!
Adja meg elérhetőséget és felvesszük Önnel a kapcsolatot, hogy a részletesen is tájékoztassuk a lehetőségeiről, és a támogatás igénylésének módjáról.
Kérem az ingyenes ajánlatot
Ne hagyja ki ezt a lehetőséget, már csak május végéig köthet növénybiztosítást!
close-link