covid-19

Ahogy azt megszokhatták, igyekszünk naprakész információkhoz juttatni kedves olvasóinkat a biztosítási piac történéseivel, termékinnovációkkal kapcsolatban. A mai cikkünkben is erre törekszünk, bemutatjuk ugyanis a Generali Biztosító Zrt. innovatív, a pandémia okozta helyzetre gyorsan reagáló megoldását, mely kimondottan az új koronavírussal történő megfertőződés esetére, illetve az abból fakadó kórházi kezelés napjaira, valamint az azt közvetlenül követő időszakra ígér biztosítási térítést.

A feltétel szerint a biztosítás két, előre definiált csomag feltételei szerint köthető és csak cégek számára elérhető (minimum 10 fő biztosított részvételével), de arra van mód, hogy a szerződő társaság a két csomag alkalmazását megbontsa munkavállalói között.

A speciális megoldást bemutató anyag szövege szerint, „ha a biztosítás megkötése után munkavállaló Koronavírus fertőzés miatt a kórház fertőző betegek részére kijelölt részlegébe kerül, akkor az ott töltött 8. naptól maximum 10 kórházban töltött napra jár a napi biztosítási összeg. (…) Az intenzív osztályon történő ellátás napjaira a biztosítási összeg 200%-át téríti meg a biztosító.” Vagyis ez esetben az önrészesedés nem forintális, hanem a kórházi kezelés első hét napját jelenti, a biztosító szolgáltatása a 8. naptól kezdődik!

Ezen felül a fentieknek megfelelő kórházi ellátást közvetlenül követő, legfeljebb 14 napos keresőképtelenségi időszak alábbi felmerülő költségei kerülhetnek a biztosítás alapján térítésre a csomagban foglalt szolgáltatási összeg mértékéig (és természetesen névre szóló számla ellenében):

  • kórházból történő hazaszállítás költsége,
  • kontroll vizsgálat helyszínére és vissza történő szállítás egyszeri költsége,
  • bébiszitter/gyermekvigyázó költsége,
  • kutyasétáltatás költsége,
  • bejárónő/takarítónő költsége,
  • hideg – és meleg étel/ital kiszállítás költsége.

A szerződés tíz hónapra köthető és a fedezeti időszak alatt nem módosítható. Minden további részlettel kapcsolatban pedig kérjük, hogy forduljanak hozzánk bizalommal, igyekszünk az összes felmerülő kérdésre választ adni!

Kérje INGYENES ajánlatunkat!
Adja meg elérhetőséget és felvesszük Önnel a kapcsolatot, hogy a részletesen is tájékoztassuk a lehetőségeiről, és a támogatás igénylésének módjáról.
Kérem az ingyenes ajánlatot
Ne hagyja ki ezt a lehetőséget, már csak május végéig köthet növénybiztosítást!
close-link